Chestii faine de facut in Algarve in afara de plaja

De regula turistii ce poposesc in Algarve, zona de sud a Portugaliei, vin aici de dragul plajelor blue flag absolut superbe. Din fericire sunt o multime de alte lucruri ce le poti face aici, in caz ca te-ai saturat de plaja sau e apa prea rece pentru inot.
Mai jos cateva idei:

Road trip prin satucele regiunii: Querenca, Salir, Alte, Moncique, etc, sunt niste sate foarte pitoresti. Casutele colorate, livezile de portocali, statuile diverse, bisericile -majoritatea construite cu cateva secole in urma- cu arhitectura impunatoare, toate te fac sa te opresti si sa iti imaginezi cat de placut ar fi sa iti cumperi o casuta si sa te muti aici.

algarve-1-14

algarve-1-10

 

Sa mergi la Aquashow Parc in Quarteira: parcul are de toate pentru un iubitor de adrenalina, montagne russe, piscina uriasa cu valuri, slide-uri, jacuzzi, etc. Pentru o experienta placuta e indicat sa veniti aici in luna mai, cand afara e deja cald dar valul de turisti inca nu a ajuns si astefel eviti cozile si aglomeratia infernala ce incep odata cu vacanta de vara.

algarve-1-13

Sa te indopi cu fructe de mare si peste, toate proaspete si foarte ieftine: Incearca o cataplana, o mancare specifica acestei zone, sau o friptura de ton. Merge si o bere portugheza rece ca gheata.

algarve-1

algarve-1-6

algarve-1-4

Sa vizitezi expozitia de sculptura in nisip de la Pera: aceasta are loc in fiecare an din mai pana in octombrie si de fiecare data are o alta tematica.

algarve-1-9

Sa mergi la Zoomarine-ul din Guia: desi au mai multe activitati, cel mai asteptat moment e show-ul cu delfini, la finalul caruia doritorii se si pot poza cu aceste minunate fiinte.

algarve-1-8

Sa te plimbi cu barca pe Atlantic: de exemplu poti lua o barca traditionala in portul Olhao si sa vizitezi insulele Armona, Farol sau Culatra. Ori poti lua o barca de pe plaja Praia dos Pescadores din Albufeira ca sa mergi sa vezi delfini in mediul lor natural, iar daca esti norocos poate va apare in cale si un banc de tuna.

algarve-1-7

Ce mai poti face in afara de activitatile de mai sus? Sporturi acvatice (in special parasailing si jet boat), vizite la ateliere de ceramica, excursii la grotele din Lagos, shopping ( de exemplu la mall-ul Aqua din Portimao) si multe multe altele. Chiar nu ai cum te plictisi in aceasta regiune, de aceea si am fost aici deja doi ani la rand si as mai merge in fiecare an.